Sloanovo konjsko mazilo

Od kod ime “Konjske kreme”

 
 
 
 
 
 

Konjska mazila so dobila ime po tem, da so primerna za simptome, ki so značilni predvsem za konje (težave s sklepi, mišični krči…) izhajajo iz uporabe podobnih mazil na konjih. Konji namreč po naporni vadbi potrebujejo nekaj, kar bi lajšalo njihovo bolečino v mišicah in sklepih. V ta namen uporabljajo različna mazila ali druge pripravke, ki jih njihovi skrbniki nanesejo najpogosteje na njihove noge, katere so ponavadi tudi najbolj prizadeti del telesa po vadbi.  Konjska mazila niso nekakšna nova modna muha ampak so začela pridobivati na popularnosti nekje po ameriški državljanski vojni (19. stoletje),

Sloanovo konjsko mazilo
Sloanovo konjsko mazilo

ko je dr. Earl Sloan ameriški doktor in podjetnik, ki je sestavo očetovega mazila za konje uspešno prilagodil za uporabo na človeškem telesu, začel prodajati novo mazilo tudi navadnim delovnim ljudem, ki so ga uporabljali za masažo natrganin, mišičnih pregorelosti in poškodb tkiv. Earl je svojo podjetje nato prodal predhodniku podjetja Warner-Lambert, ki ga je leta 2000 kupilo podjetje Pfizer.

Skozi dobro stoletje in pol pa se je razvilo več različic konjskih mazil namenjenih ljudem, saj so se mazila pokazala učinkovita tudi na človeškem telesu. Danes poznamo več vrst konjskih mazil, ponavadi jih najdemo v obliki krem, gelov oz. balzamov, namenjeni so predvsem za nego telesa po fizični ali športni aktivnosti ali pa po napornem dnevu fizičnega dela. Konjski balzami namreč vsebujejo sestavine, ki delujejo blagodejno na človeško mišičevje ter sklepe ter občutno zmanjšajo utrujenost samih mišic. Kolesarji, tekači, pohodniki, fitneserji in ostali športniki boste takoj vzljubili te kreme, saj boste le nekaj minut po nanosu začutili delovanje učinkovitih sestavin. Pri nas lahko izbirate izmed več konjskih gelov, balzamov in olij, ki pa vsebujejo tudi razne druge dodatke kot na primer konjski gel s čilijem, ki ima posebni grelni učinek ali pa konjski gel z ekstratom gorskega bora in mentola, vsa konjska mazila lahko najdete na tej povezavi ali pa na koncu tega prispevka.

Shopping Cart